2017 Január 18. - Szerda
Soltvadkerti Szüreti Napok

Soltvadkerti Szüreti Napok

  2008.09.29.
Soltvadkert, 2008. szeptember 26 - 28.
Legnagyobb városi rendezvény a Szüreti Fesztivál, melyet első alkalommal 1993-ban, a várossá avatás alkalmából szerveztek meg.
Megnyílnak a borutca sátrai a gépjármű forgalom elől lezárt Szentháromság utcán, melyen a Soltvadkerti Hegyközség legjobb borait mutatják be az arra járóknak. A kitartóbb érdeklődőket ülőhellyel is kínálják. És ha már ott az ital, nem maradhat el az étel sem: a városi egyesületek és intézmények parkban felállított sátraiban mindenki megtalálhatja kedvenc pörköltjét, flekkenét vagy sült kolbászát. Vacsorakor a túra megismételhető! A borutca vasárnap estig tart nyitva.

Állandó elemek: kiállítás-megnyitók, gyerekek és amatőr művészeti csoportok fellépése, komolyzenei hangverseny, sportmérkőzések, mozi díszelőadás, színpadi show, könnyűzenei műsor, szüreti felvonulás feldíszített fogatokkal és csettegőkkel, hagyományos táncok bemutatása, bál, díszpolgári és más városi kitüntetések átadása, testvérvárosi delegációk vendégül látása.
A Városi Művelődési Ház és Szabadidő Központ épületében kiállítások látogathatók:
Pálfy Gusztáv kecskeméti szobrászművész és Bahget Iskander fotóművész tárlata.
Pálfy Gusztáv szobrászművész nem ismeretlen a soltvadkertieknek, hiszen már volt kiállítása ebben a városban. A művészt már régóta foglalkoztatja a környezetvédelem témája és számos Bahget Iskander a Kelet, a csodálatos Szíria szülöttje, magyar szívvel lélekkel. Mint egy régi barátja Buda Ferenc Kossuth-díjas költő mondja róla – „a legszürrealistább magyar” fotóművész. Közel 40 éve él Magyarországon, alkot, részese a helyi és az országos kulturális életnek. Lénye ötvözi a keleti gondolkodást és a magyar lelket, mely lényét oly különlegessé teszi.

Hozzászólások 0 email valakinek Nyomtatóbarát változat
vissza

Minden jog fenntartva
Duna Borrégió Borút Egyesület | 2008
Készült a Nemzeti Bormarketing Program és az AMC támogatásával
[Honlaptérkép] [Kapcsolat]